Share

Zasjedala sudijska komisija NS TK

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Na sjednici komisije za sudije i suđenje održanoj, 12.04.2017 god (srijeda), na kojom je između ostalog izvršena analiza utakmica 19 i 20. kola Prve lige TK, te utakmica 16 i 17. kola Drugih nogometnih liga TK doneseni su sljedeći zaključci.

Posebno je analiziran susret u Vukovijama, između domaće NK “Mladosti 78” i NK “Seona”. Temeljem video zapisa komisja je donjela odluku da se glavni sudija pomenutog meča, Read Mehanović iz Tuzle zbog prospusta u primjeni pravila nogometne igre, zbog neispravnog dosuđenog kaznenog udarca iz 66 min; kažnjava sa ne delegiranjem na 6. kola (3 ciklusa) na svim utakmicama pod okrivljem NS TK. Ocjena delegata/kontrolora suđenja Zikreta Kuljaninovića iz Banovića od 7,8 se prihvata.

Sudcu Hodžić Osmanu, iz Doboj Istoka zbog propusta u u primjeni pravila nogometne igre, neispravno dosuđen ofsajd položaj na utakmici “Seona” – “Vražići 92”, koriguje se ocjena sa 8,3 na 7,9. U slučaju ponovljene greške sudca isti će biti adekvatno sankcionisan ne delegiranjem.

Na osnovu predmetne prijave Komisija za sudije i suđenje podnjela je disciplinskoj komisiji prijavu protiv sljedećih sudaca:

Osmanović Edin (Kalesija), Smajić Emir (Tuzla), Pranjić Ivan (Tuzla), Babajić Nedim (Srebrenik). Isti se neće delegirati do okončanja postupka disciplinske komisije.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.