Amaterska selekcija NS TK u polufinalu Kupa Regija NS/FS BIH

Amaterska reprezentacija Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona, u takmičenju Kup Regija koje se igra u organizaciji NS/FS BiH, u Srebreniku nakon jedanaesteraca za dobijanje pobjednika, u finalnom susretu grupe „B“ savladali su izabranu selekciju NS Posavske županije Orašje. Rezultat nakon regularnih 90 minuta glasio je 2:2, a strijelci za selekciju NS TK-a su bili Ordagić Haris i Omerović Almir.

Gradski stadion u Srebreniku
Gledalaca: 50
Sudija: Marić Dražen (Bijeljina)
Strijelci: 0:1 Mrkaljević 21 (KU), 0:2 Hasanović 59 (AG), 1:2 Ordagić 63, 2:2 Omerović 79.
Žutik kartoni: Kavazović, Omerović i Hasinović (NS TK), Subašić (NS PŽ-O)

NS TK: Brezičanin, Hasanović, Kavazović (Huskanović od 58), Mustafić E (Hasinović od 58), Dedić (Jahić od 64), Ordagić (Krajišnik od 68), Mustafić S, Džinić, Buljić (Omerović od 46), Barčić, Uščuplić.

NS PŽ-O: Mrkaljević Ve, Augustinović, Mrkaljević Va, Kobaš, Rabić (Ćorić od 67), Buljubašić (Vidović od 76), Matolić, Dežić (Omeragić od 76), Ević (Filipović od 56), Subašić, Mikić.

Osvajanjem grupe „B“ Amaterska selekcija NS TK-a plasirala se u polufinale Kupa Regija NS/FS BiH. Protivnik NS TK u polufinalu će biti Amaterska selekcija Kantona Sarajevo koja je bila bolja od izabrane selekcije PFS Trebinje.

Polufinalni parovi Kupa Regija:

NS Tuzlanskog Kantona – FK Kantona Sarajevo

PFS Banja Luka – NS Zeničko-dobojskog kantona.

Utakmice su na rasporedu dana 22.05.2024.godine, a domaćini susreta će biti određeni žrijebom na sjednici Takmičarske komisije NS/FS BiH.

P