Analiza suđenja na određenim utakmicama

Komisija za sudije i suđenje NS TK, na svojoj redovnoj sjednici, održanoj 05.10.2021.godine, analizirala je suđenje u prethodnim kolima KNL-a, te donijela slijedeće odluke:

  • Na osnovu video-analize utakmice 7. Kola Prve KNL između NK”Omladinac 68”-NK”Doboj-Istok”, Komisija konstatuje da je sudac-asistent Moranjkić Alen iz Lukavca pogriješio u 27.minuti kada je signalizirao da je lopta napustila teren preko poprečne crte i poništio regularan pogodak gostujućoj ekipi. U 88.minuti isti sudac-asistent je propustio signalizirati očiglednu ofsajd poziciju domaćeg igrača, koji je iskoristio taj nedozvoljen položaj i postigao pogodak. Iz svega navedenog se sucu asistentu dodjeljuje jedinstvena ocjena 7,7 i neće se delegirati na 4 utakmice. Informisati takmičarski organ da je delegate utakmice Paprikić Emin iz Živinica dao prolaznu ocjenu istom sucu.

 

  • Na osnovu video-analize utakmice 7.kola II KNL, grupa “Jug”, između FK”Memići”-FK”Mladost”(Solina) Komisija konstatuje slijedeće: Sudac utakmice Golać Ćamil iz Gradačaca je ispravno postupio u 45.minuti kada je dosudio kazneni udarac u korist domaće ekipe, ali je pogriješio kada je isključio gostujućeg vratara. U 45+1 sudac je pogriješio kada je dosudio kazneni udarac u korist domaće ekipe, jer je trebao dosuditi prekršaj nad vratarom gostujuće ekipe. Navodno udaranje domaćeg vratara u 82.minuti Komisija nije mogla utvrditi, jer istog nema na snimku. U 90.minuti na asistenciju drugog asistenta Kurbašić Zamira, sudac je dosudio kazneni udarac u korist domaće ekipe. Zbog neadekvatnog snimka Komisija nije mogla zauzeti stav o navedenom momentu.  Iz svega navedenog komisija smatra da su ocjene od strane delegate Imamović Rasima iz Gračanice neadekvatne, te imajući u vidu sve navedeno, dodjeljuje sucima ocjene: Golać Ćamil 7,7 i neće se delegirati tri kola, a Kurbašić Zamir 7,8 i neće se delegirati dva kola. Informisati takmičarski organ da su ocjene delegata korigovane.

 

  • Na osnovu video-analize utakmice 6.kola II KNL, grupa “Sjever”, između NK“Biberovo Polje”-“Međiđa” Komisija konstatuje da je sudac Ramić Agan iz Tuzle pogriješio u 90+2.minuti kada je dosudio kazneni udarac u korist domaće ekipe, koji nije realizovan te je utakmica završila pobjedom gosta 2:3. Imenovanom sucu se koriguje ocjena na 7,8 i isti se neće delegirati na dva kola. Informisati takmičarski organ o korekciji ocjene delegatu Agić Seadu.

 

  • Na osnovu video-analize utakmice 6.kola II KNL, grupa “Sjever” između FK“Željezničar”.”Posavina”, Komisija kostatuje da je sudac Hujdur Nusret iz Tuzle pogriješio u 90+11.minuti, kada je dosudio kazneni udarac u korist domaće ekipe. Koriguje se data ocjena delegata Salibašić Seada iz Lukavaca na 7,7 i sudac neće se delegirati na 4 kola, a delegate se daje u nadležnost takmičarskom organu.

Analiza suđenja na određenim utakmicama

P