NS Tuzlanskog kantona u finalu Kupa Regija

Amaterska reprezentacija Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona plasirala se u finale Kupa Regija NS/FS BiH.

U Hadžićima odigrana je polufinalna utakmica Kupa Regija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u kojoj su sastale se amaterske selekcije Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo i selekcija NS Tuzlanskog kantona.  Rezultat nakon regularnih 90 minuta glasio je 1:1, a strijelac izjednačujućeg pogotka za selekciju NS TK-a je bio Simbad Jahić.

Nakon regularnog dijela pristupilo izvođenju jedanaesteraca za dobijanje pobjednika.

Za selekciju NS TK-a penale su pogađali Mustafić Safet, Džinić Adnan, Buljić Adnan i Kadić Adi te uz dvije odbrane golmana Brezičanin Sakiba naša selekcija sasvim zasluženo se plasirala u finale.

Finalna utakmica Kupa Regija NS/FS BiH igra se 05.06.2024.godine u Trening kampu NS/FS BiH u Zenici. Drugi finalist je Amaterska reprezentacija Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona koja je bila bolja od Reprezentacije Banjalučke regije.

Gradski stadion Hadžići
Gledalaca: 50
Sudija: Sivac Ermin (Zenica)
Strijelci: 1:0 Čauešević 36, 1:1 Jahić 90+1.
Žutik kartoni: Ordagić, Buljić i Kadić (NS TK)

FS KS:  Hodžić, Mulaosmanović, Dervić, Vladavić H, Vukas (Kurtović od 46), Hodžić, Stanić, Čaušević (Muharemović od 62), Đukić, Omerbašić (Vladavić F. od 89), Čomaga (Tahmaz od 68). U zapisniku još su bili, a nisu igrali, Pandžić, Behulović i Klačar. Stručni štab: Karahmet, Glasić, Alečković, Šehović, Aruković i Kahrimanović.

NS TK: Brezičanin, Barčić, Hasanović ©, Uščuplić, Mustafić E (Hasinović od 69), Dedić (Buljić od 69), Mustafić S, Džinić, Omerović (Ordagić od 46), Vrabac (Vrabac od 46) i Mušić (Kadić od 46). U zapisniku još su bili, a nisu igrali Omeragić i Kavazović. Stručni štab: Imamović, Hurtić, Mahovkić i Delić.

P