Potpisan sponzorski ugovor između NSTK i HEEZ Transporta

U prostorijama Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona potpisan je sponzorski ugovor između Nogometnog Saveza Tuzlanskog kantona i kompanije HEEZ Transport. Na ovaj način kantonalni Savez je dobio generalnog sponzora čiji je cilj u naredne četiri godine unaprijediti kvalitet kantonalnih liga.

“Značajno je da se kompletno takmičenje Saveza digne na jedan veći nivo. Ima tu i finansijske satisfakcije koja će biti usmjerena ka klubovima da bi se podigao nivo kvaliteta i da bi se klubovi oslobodili tereta koji imaju kada govorimo o finansijskim aspektima. Nadam se da će to doprinijeti još kvalitetnijem razvoju, kvalitetnijim utakmicama i radu naših članica. Zadovoljni smo što su došla ta vremena da kantonalne lige budu interesantne nekome, da neko pokaže interes da ulaže u to i nadam se da će naredni ugovori biti sve bolji i bolji”, istakao je Elmir Šećerbegović predsjednik NSTK.

Heez Transport postao je generalni sponzor putem javnog poziva. Sve kompanije koje su bile zainteresovane mogle su se prijaviti, ali je generalni sponzor FK Tuzla City, člana 1. lige FBiH Gradina Srebrenik i Futsal Kluba Salines Tuzla City poslao najveću ponudu i bio najuspješniji. Baš kao u razvoj ovih sportskih kolektiva, iz ove kompanije ističu kako žele kantonalna takmičenja podići na još jedan veći nivo.

“Kompanija HEEZ je dosta pomogla klubovima koji se takmiče u nižem rangu takmičenja samo dosad se o tome nije toliko govorilo u javnosti. Generalni smo sponzor FK Tuzla City koji je u najvećem rangu bh. takmičenja Premijer ligi. Generalni smo sponzor i Gradini iz Srebrenika koji se takmiči u 1. ligi Federacije BiH, a također smo generalni sponzor Futsal klubu Salines Tuzla City. Samim potpisivanjem ovog ugovora želimo da pomognemo svim klubovima sa Tuzlanskog kantona koji se takmiče u 1. i 2. kantonalnoj ligi”, rekao je Almir Husić tehnički direktor “HEEZ Transport”.

Iz Nogometnog Saveza Tuzlanskog Kantona ističu kako su zadovoljni potpisanim ugovorom i raduju se saradnji sa novim generalnim sponzorom. Cilj je u naredne 4 godine doprinijeti razvoju kantonalnih liga i privući što više sponzora kako bi omogućili svim kantonalnim klubovima što bolje uslove za igru.

P