Predstavljamo prvake Omladisnkih kantonalnih liga – u kategoriji pionira i kadeta

Nogometni savez Tuzlanskog kantona je, kao i prethodnih godina,  u takmičarskoj 2022/2023 organizovao takmičenje u omladinskim ligama i to za 5 uzrasnih kategorija. U takmičenjima   je  učestvovala  101 ekipa, organizovanih u 10 liga (grupa) razvrstanih  po kategorijama: pjetlići 2013 i pjetlići 2012, mlađi pioniri u 2 samostalne grupe, pioniri samostalna grupa, kvalitetne grupe pionira  i mlađih pionira dvije grupe i samostalna liga kadeta.

U nastavku predstavljamo prvake kantonalnih liga u kategoriji pionira i kadeta:

U samostalnoj ligi kategorija pionira prvo mjesto osvojila je ekipa ŠF MIRI iz Miričine. U 14 odigranih utakmica ostvraili su 12 pobjeda uz dvije izgubljene utakmice sa gol razlikom +29, odnosno 37 postignuta i 8 primljenih pogodaka.

U kategoriji pionira Kvalitetna liga Grupa 1 prvo mjesto osvojila je ekipa FK RADNIČKI Lukavac sa 50 osvojenih bodova. Lukavčani su ostvarili 16 pobjeda uz dvije odigrane utakmice nerješeno i dva pretrpljena poraza i gol razliku +33, odnosno 49 postignuta i 16 primljenih pogodaka. Najbolji strijelac lige je bio Bećirević Amar igrač ŠF EUROFUDBAL Gračanica sa 27 postignutih pogodaka, drugi je bio Valjevac Naid igrač NK BRATSTVO Gračanica  sa 22 postignuta pogotka.

U kategoriji pionira Kvalitetna liga Grupa 2 prvo mjesto osvojila je ekipa FK TUZLA CITY sa 53 osvojena boda. Pioniri Tuzla City-a su ostvarili 17 pobjeda uz dvije odigrane utakmice nerješeno i samo jedan pretrpljen poraz  i gol razliku +69, odnosno 79 postignutih i 10 primljenih pogodaka. Najbolji strijelci lige su bili Kamberović Emin igrač ŠS COLIBRI Živinice  i Sinanović Maid FK TUZLA CITY sa po 13  postignutih pogodaka.

U kadetskoj kategoriji prvo mjesto osvojila je FK SLOBODA Tuzla sa 52 osvojena boda. Kadeti FK SLOBODA u odigranih 18 utakmica  ostvarili su 17 pobjeda i jednu utakmicu odigrali su nerješeno uz gol razliku +78, odnosno 87 postignuta i 9 primljenih pogodaka. Najbolji strijelac lige je bio Muratović Ibrahim sa 18  postignutih pogodaka, a drugi je bio Hodžić Ajdin igrač OFK EUROGOL  Živincie sa 13 postignutih pogodaka.

P