Saopštenje za javnost

Nogometni savez TK želi da obavijesti sportsku javnost o urađenim aktivnostima unutar Saveza, kao i planovima koje želimo uraditi u budućnosti. Prošle godine, 9.septembra, uspjeli smo potpisati ugovor sa generalnim sponzorom liga pod okriljem NSTK-a u vrijednosti od 600.000,00 KM. Ova četverogodišnja saradnja doprinjela je da klubovi unutar kantonalnih liga imaju pokrivene troškove kotizacija i službenih lica, što im je dodatno olakšalo njihov rad i donijelo im uštede u finansijskom smislu.

U prethodnom periodu prvacima prvih i drugih kantonalnih liga isplaćene su i nagrade za njihov ostvareni uspjeh. Prvak 1. lige NSTK zaradio je 5.000,00 KM, dok su prvaci drugih liga podijelili 10.000,00 KM.

Članovi Izvršnog odbora uveli su i dodatnu super kontrolu na utakmicama za koje je procijenjeno da ima potrebe, što će se nastaviti i u tekućoj sezoni 2022./2023. Sa članovima takmičarske i sudijske komisije radi se i na pripremi plana za dalju reorganizaciju liga NSTK-a, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta takmičenja i smanjenja operativnih troškova klubova.

Predstavnici NSTK-a najoštrije osuđuju bilo kakve incidente izazvane od strane službenih lica, a ukoliko se ovakav scenarij desi na utakmicama, isti će se adekvatno sankiconisati. U prethodnom periodu kantonalni Savez je posebnu pažnju posvetio i komisijama čiji je zadatak da profesionalno izvršavaju svoje zadatake, a cilj NSTK je da se ovim tempom nastaviti raditi i u budućnosti.

P