NS Tuzlanskog kantona domaćin turnira UEFA Regions Cup

Nogometni savez Tuzlanskog kantona u konkurenciij 17 regionlanih saveza NS/FS BiH osvojio je prvo mjesto, pobjedivši u finalu NS ZE-DO kantona nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Kao pobjednik Kupa Regija NS/FS BiH, Nogometni savez  TK-a predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na turniru UEFA Regions Cup 2024.

Voljom žrijeba NSTK smješten je u kvalifikacionu grupu 5, koju još sačinjavaju predstavnici Škotske, Češke Republike i Albanije koja je bila pobjednik preliminarne runde kvalifikacija.

Od strane UEFA-e Nogometnom savezu Tuzlanskog kantona povjereno je domaćinstvo turnira kvalifikaione grupe 5, a koji će biti održan narednog mjeseca, tačnije  u periodu od 14-20 avgusta.

Ovo je 14 izdanje UEFA Regions CUP, a Nogometni savez Tuzlanskog kantona po peti put predstavlja Bosnu i Hercegovinu na ovom takmičenju, a dva puta su plasirali se na finalni turnir meðu osam najboljih ekipa u Evropi. Najveći usjpeh kako za NS TK-a tako i za Amaterski fudbal u Bosni i Hercegovini ostvarila je naša selekcija 2007. godine u Bugarskoj kada je osvojila treće mjesto.

P